Рецепта на деня: Много вкусен сладкиш с рожков и ябълки

Снимка: Recepti.gotvach.bg.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 2 бр.
- кисело мляко – 500 г
- захар – 1 ч.ч.
- брашно от рожков – 5 с.л. може какао
- краве масло – 1/2 ч.ч. разтопено
- брашно – 2 ч.ч.
- бакпулвер – 10 г
- ябълки – 2 средно големи
- сладко – 2 с.л. по ваш избор
- кокосови стърготини – за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта, следва киселото мляко с бакпулвера, смесваме добре, добавяме маслото, брашното от рожков, бялото брашно.
Всичко се разбива добре с телена бъркалка.
Двете ябълки се настъргват.
А голяма тава с размери 30/40 см приблизително се маже с меко масло.
Изсипва се половината смес и върху нея се разпределят ябълките. Отгоре сипваме останалата смес и заравняваме с лъжица.
Печем на умерена фурна до готовност 180 °C.
Готовият ябълков сладкиш намазваме със сладко, моето е горски плодове, и поръсваме с кокосови стърготини.
Много мек, много сочен, много ароматен, направо невероятен сладкиш с рожков и ябълки!
Идеален за кафето сладкиш с рожков!
Четете още: