Рецепта на деня: Много вкусен сладкиш с рожков и ябълки

Сладкиш

Снимка: Recepti.gotvach.bg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 500 г
  • захар – 1 ч.ч.
  • брашно от рожков – 5 с.л. може какао
  • краве масло – 1/2 ч.ч. разтопено
  • брашно – 2 ч.ч.
  • бакпулвер – 10 г
  • ябълки – 2 средно големи
  • сладко – 2 с.л. по ваш избор
  • кокосови стърготини – за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата със захарта, следва киселото мляко с бакпулвера, смесваме добре, добавяме маслото, брашното от рожков, бялото брашно.

Всичко се разбива добре с телена бъркалка.

Двете ябълки се настъргват.

А голяма тава с размери 30/40 см приблизително се маже с меко масло.

Изсипва се половината смес и върху нея се разпределят ябълките. Отгоре сипваме останалата смес и заравняваме с лъжица.

Печем на умерена фурна до готовност 180 °C.

Готовият ябълков сладкиш намазваме със сладко, моето е горски плодове, и поръсваме с кокосови стърготини.

Много мек, много сочен, много ароматен, направо невероятен сладкиш с рожков и ябълки!

Идеален за кафето сладкиш с рожков!

От Recepti.gotvach.bg

Четете още: