„Продължаваме промяната“ обяви Радостин Василев за „емоционално нестабилен“ инструмент на „дълбоката държава“

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

„Активно мероприятие срещу ПП/ДБ и възможността да има правителство“. Така Кирил Петков определи предстоящата утре пресконференция на техния депутат Радостин Василев.

Петков не каза директно дали диригент е президентът Румен Радев, но подчерта, че държавният глава бави мандата, а утре в 11:00 се готви „взрив“.

„Политици от коалицията са били записвани в работни разговори, използвани са записващи устройства. Тези разговори са работа на службите и дълбоката държава. Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства. Службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно. Като инструмент е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев“, обяви Кирил Петков.

Лидерът на ПП разказа, че Василев първо не искал да дава имунитета си, но после размислил и казал, че сам ще си го даде.

Активирал го отказа да му позволят да е министър на младежта и спорта.

„Лично се е похвалил, че има подкрепа от инструменти на превзетата държава. Нереалистичната му надежда е да започне политически проект. Записите представляват думи и фрази, извадени от контекст. Компилация от отделни думи“, твърди Петков.

Той имал и информация какво внушение ще носят.

„Бойко Борисов е само медиен противник, ще изперем Борисов, Христо Иванов е измислил схема да не се взима имунитета на Борисов“, даде примери той.

От Tribune.bg

Четете още: