Радостин Василев напуска „Продължаваме промяната“

Радостин Василев

Снимка Пресфото БТА/свободен сайт

Депутатът Радостин Василев обяви, че напуска „Продължаваме промяната“, обяви той във Фейсбук. Причината за своето решение бившият министър ще обяви на нарочна пресконференция, но по всичко личи, че е разбирателството за правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Припомняме, че Василев беше депутат от ИТН, дори беше спортен министър от партията на Слави Трифонов. След като от ИТН свалиха доверието си от правителството на Кирил Петков, Василев и още няколко депутата дезертираха. Изтекоха данни, че именно в неговото жилище са се провеждали разговори за оттегляне и на други депутатите от ИТН, а прокуратурата поиска имунитета му заради заплахи от негова страна към бивша депутатка.

Василев се присъедини към ПП на предходните избори и беше водач на листа в Плевен. Кампанията му беше придружена от бурни скандали и обвинения от плевенчани за неправилно паркиране и заплахи.

По всяка вероятност Василев е решил да прави и своя партия, като в социалните мрежи излязоха и предположения за име на новата формация.

От Tribune.bg

Статус на Радостин Василев

Четете още:

Корнелия Нинова: БСП ще е опозиция