Рецепта на деня: Задушено свинско с лук

свинско

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

свинско месо – 600 г заден джолан

лук – 600 г кромид

червено вино – 350 мл

кафява захар – 1 ч.л.

риган – 1 ч.л.

бахар – 2 зърна

черен пипер – на вкус

сол – на вкус

бульон – 100 мл зеленчуков

зехтин – 30 мл или олио

дафинов лист – 1 бр.

мащерка – 1 ч.л.

червен пипер – 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете на едро лука, измийте и подсушете джолана.

В купичка смесете подправките със зехтин и захарта, с тази смес натъркайте месото.

Сложете го в глинен съд и около него добавете лука, бахар и дафинов лист, налейте виното и бульон и затворете с капака.

Печете първоначално на 200 градуса около 30 мин, след което намалете на 160 и задушавайте свинското 2 часа, накрая отворете капака, проверете месото и оставете без капак, да се запече още 20 мин.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Рецепта на деня: Много вкусен сладкиш с рожков и ябълки