Рецепта на деня: Задушено свинско с лук
Снимка: Gotvach.bg
Необходими продукти:
свинско месо – 600 г заден джолан
лук – 600 г кромид
червено вино – 350 мл
кафява захар – 1 ч.л.
риган – 1 ч.л.
бахар – 2 зърна
черен пипер – на вкус
сол – на вкус
бульон – 100 мл зеленчуков
зехтин – 30 мл или олио
дафинов лист – 1 бр.
мащерка – 1 ч.л.
червен пипер – 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете на едро лука, измийте и подсушете джолана.
В купичка смесете подправките със зехтин и захарта, с тази смес натъркайте месото.
Сложете го в глинен съд и около него добавете лука, бахар и дафинов лист, налейте виното и бульон и затворете с капака.
Печете първоначално на 200 градуса около 30 мин, след което намалете на 160 и задушавайте свинското 2 часа, накрая отворете капака, проверете месото и оставете без капак, да се запече още 20 мин.
Добър апетит!
Източник: Gotvach.bg
Вижте още: