Ученици от Варна в оспорвано състезание по академично гребане

Деца от три варненски училища показаха умения в регатата “Млад гребец”, организирана от спортен клуб “Черно море” и спонсорирана от един от водещите магазини за спортни стоки у нас Dress4less.bg.

Ергометри.

Снимки dress4less.bg

За поредна година във Варна се проведе регатата “Млад гребец”.

Спортното събитие стартира на 21.05.2023 от 11.00 часа на сцена “Раковина” в Морската градина на Морската столица и събра зрители от всички поколения.

Ергометри.

Регатата се проведе за втора година, а организатор на спортната надпревара отново бе спортен клуб по Академично гребане “Черно море” с ръководител Йорданка Ненова.

За титлата “Млад гребец” се бориха 80 ученика от 5 – и до 12 – ти клас от 3 варненски училища, които бяха разделени в няколко възрастови категории.

Ергометри.

Младите гребци впечатлиха и организаторите, и зрителите с желанието и упорития труд, който са положили, за да се усъвършенстват в гребането.

Всички състезатели показаха не само талант, но и умения, техника на гребане и изключително висок дух.

След края на регатата най-добрите млади гребци бяха наградени с отличия и получиха множество подаръци и награди от организаторите и спонсорите на събитието.

За спонсорите на спортното събитие

Един от официалните спонсори бе магазин Dress4less.bg, чийто представители раздадоха материални награди и ваучери за спортни стоки на победителите в отделните възрастови категории.

Dress4less.bg е един от водещите магазини в България за спортни дрехи, обувки и ежедневни облекла от световни брандове като Adidas, Nike, Puma, Reebok, Under Armour и много други.

Ергометри.

От създаването си преди повече от 7 години до днес, от спортната верига магазини подпомагат редица спортни събития, провеждани в различни части на страната.

Целта, която стои зад спонсорските им ангажименти е огромното желание да инвестират в развитието и популяризирането на спорта сред децата от всички възрастови групи.

За Dress4less.bg е изключително важно децата не само във Варна, но и в цялата страна да участват активно в различни спортни дейности и да израснат здрави и с любов към спорта и дейностите на открито.

Ергометри.

Със спонсорството си на регатата “Млад гребец” от магазина не само подпомогнаха спортен клуб по Академично гребане “Черно море” като зарадваха младите таланти с много награди и подаръци, но и показаха, че бизнесът в България е ангажиран и готов да подкрепи младото поколение.

За организаторите на спортното събитие

Спортен клуб по Академично гребане “Черно море” подготвя млади гребци по програма “Начално обучение по академично гребане” вече доста години.

Програмата е организирана от община Варна, обучението е напълно безплатно и в него могат да се включат деца на възраст от 11 до 16 години.

Тренировките се провеждат на гребна база “Сия Нейкова”, кв. Аспарухово.

Спортната база е разположена на брега на Варненското езеро и е оборудвана с всичко необходимо за провеждане на активни тренировки по гребане.

Ергометри.

С провеждането на станалата вече традиционна регата “Млад гребец” организаторите от спортна база “Черно море” се стремят да популяризират сред децата спортната дисциплина по академично гребане.

А ние се надяваме, че през идната година и участниците, и спонсорите на събитието ще бъдат още повече.

ВН