Лена Бориславова: Няма да допуснем някой да повлияе на желанието ни за реформа на службите

Лена Бориславова

Не сме съгласували с никое посолство предложения за нито една от службите до този момент, но при крайните назначения и като част от законовите процедури, се информират партньорските служби в рамките на задълженията ни като членове на Европейския съюз и НАТО, и за да могат да имат достъп до информация.

Това написа във Facebook Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ по повод разпространения от депутата Радостин Василев запис от национален съвет на „Продължаваме промяната“, проведен онлайн на 21 май.

„Националната сигурност е българска отговорност и важна част от българския суверенитет. Никоя друга държава не може да ни влияе какъв избор ще направим при бъдещите реформи. Открито заявяваме, че за всеки кандидат, който ще предложим за бъдещи назначения в службите, ще държим да има чисто минало, да не е бил част от престъпна група в България и Европа, както и че не е бил агент на вражеска държава или на държавна сигурност“, написа още Бориславова.

Тя е категорична, че „Продължаваме промяната“ няма да допуснат никой да повлияе на силното им желание за реформа на службите и за съставяне на редовно правителство, което да освободи ръководството на българските служби от дългогодишни зависимости.

От Bgonair.bg

Четете още: