Рецепта на деня: Пилешки дробчета на фурна с лук и пресен чесън

Снимка: Gotvach.bg
Необходими продукти:
пилешки дробчета – 700 г
лук – 2 бр. глави
пресен чесън – 3 пера
олио – 3 с.л.
соев сос – 2 с.л.
брашно – за овалване
зеленчукова пикантина – 1 с.л.
зехтин – 1/2 с.л.
магданоз – за украса
Начин на приготвяне:
Измиваме добре пилешките дробчета.
В тава поставяме олио и прибавяме нарязания на полумесеци лук и на ситно перата от чесъна.
В купичка поставяме брашното и пикантината, като разбъркваме добре.
Овалваме пилешките дробчета и подреждаме върху лука и чесъна.
Отгоре посипваме със зехтина, соевия сос и сипваме 1/2 ч.ч вода.
Поставяме във фурната и печем до готовност.
При поднасяне поръсваме с нарязания на ситно магданоз.
Добър апетит!
Източник: gotvach.bg
Вижте още: