Рецепта на деня: Пилешки дробчета на фурна с лук и пресен чесън

пилешки дробчета

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

пилешки дробчета – 700 г

лук – 2 бр. глави

пресен чесън – 3 пера

олио – 3 с.л.

соев сос – 2 с.л.

брашно – за овалване

зеленчукова пикантина – 1 с.л.

зехтин – 1/2 с.л.

магданоз – за украса

Начин на приготвяне:

Измиваме добре пилешките дробчета.

В тава поставяме олио и прибавяме нарязания на полумесеци лук и на ситно перата от чесъна.

В купичка поставяме брашното и пикантината, като разбъркваме добре.

Овалваме пилешките дробчета и подреждаме върху лука и чесъна.

Отгоре посипваме със зехтина, соевия сос и сипваме 1/2 ч.ч вода.

Поставяме във фурната и печем до готовност.

При поднасяне поръсваме с нарязания на ситно магданоз.

Добър апетит!

Източник: gotvach.bg

Вижте още:

Рецепта на деня: Задушено свинско с лук