Проф. Герджиков остро: От цялата ситуация печели ПП „Възраждане“

Проф. Огнян Герджиков

Проф. Огнян Герджиков , снимка правителствена пресслужба

Всичко това, което става, е едно нещо, което трудно подлежи на описание, което доведе до доста интересна, безпрецедентна коалиция между два враждуващи лагера в лицето на ГЕРБ и „Продължаваме промяната“, която обаче, в името на България решава да се коалира, да направят правителство с хоризонт от два пъти по 9 месеца.

Това каза проф. Огнян Герджиков, бивш служебен премиер на България, председател на НС, юрист в ефира на Радио „Фокус“ по повод политическата обстановка в България.

„По замисъл е не чак толкова лошо. Дали обаче ще се осъществи и как ще се осъществи ми е трудно да прогнозирам, но все се надявам, че няма накъде повече да се пропада“, каза Герджиков.

Той добави, че цялата тази ситуация е в полза на „Възраждане“ и прогнозира, че в едни скорошни парламентарни избори може да очакваме партията на Костадин Костадинов да е с доста по-голям електорат.

По повод скандала, който се вихри около главния прокурор Иван Гешев и прокуратурата проф. Герджиков коментира така:

„Конфликтът е назрял доста сериозно, там всички извадиха шпагите и борбата ще бъде безмилостно жестока. В крайна сметка, ще има някакво разрешение. Дано да е за добро“.

„Трябва да имаме предвид, че и предходните главни прокурори, срещу тях също имаше доста стрели. Бяха обвинявани в какво ли не, включително свръхинтелигентният Борис Велчев, Сотир Цацаров – също, да не говорим за Никола Филчев. Така че това не е нещо ново, да има едно недоволство срещу главен прокурор. Това като че ли е белязано едва ли не от началото на прехода“, каза в заключение той.

Прочетете още:

Асен в изтеклия запис: Радев подготвя прокремълска партия с помощта на Каскета