Рецепта на деня: Супа от агнешки дреболии с ориз (от тефтерчето на баба)

Източник Мария Симова, gotvach.bg
Продукти:
агнешки дреболии – 1 пакет (500 гр.) сварени
лук – 1 глава
ориз – 0.5 ч.ч.
олио – 3 с.л.
червен пипер – 1 с.л. равна
джоджен – 5 – 6 стръка пресен
магданоз – 0,5 връзка пресен
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
ЗАСТРОЙКА
яйца – 2 бр.
кисело мляко – 1 ч.ч.
оцет – 1 с.л.
Приготвяне:
Предварително си сварете агнешкия комплект от дреболии в подсолена вода. Извадете сварените дреболии от тенджерата, след като се охладят нарежете на дребни парченца. Агнешкия бульон прецедете и върнете нарязаните дреболии в него.
Отделно запържете ситно нарязания лук в нагрятото олио. След като омекне прибавете червения пипер разбъркайте енергично за кратко (за да не прегори) и добавете към супата, разбъркайте.
След като заври, прибавете измития и прецеден ориз, варите до омекване на ориза в супата. Накрая прибавете нарязаните на ситно джоджен, магданоз и смлян черен пипер на вкус, посолете по ваш вкус.
За застройката разбийте яйцата, добавете киселото мляко и оцета, темперирайте с малко чорба от агнешката супа и сипете обратно в нея готовата застройка.
Добър апетит!
Още по темата: