EXPO MOITEPARI събира на едно място водещи финансови експерти за първи път във Варна

Ключовите теми обхващат инвестиции, имотен пазар, кредити, лихви и ФинТех иновации

ВАРНА новини лого

На 15 Юни 2023 г. в Rosslyn Dimyat Hotel ще се проведе за първи път във Варна водещото събитие за лични финанси в България – EXPO MOITEPARI VARNA. Форумът е под надслов „Инвестирай в бъдещето си“ и ще събере на едно място водещи банкови експерти, кредитни анализатори и икономически изследователи. В рамките на 1 ден те ще очертаят актуалните тенденции в сферата на инвестиции, ФинТех иновации, имотен пазар, кредити и лихви.

В условията на покачване на основния лихвен процент от централните банки и очакваното повишение на лихвите по кредитите, което в България все още не е факт, панелистите ще разгледат най-актуалните тенденции, които да очакват потребителите в близкото бъдеще.

В семинара специално внимание е предвидено за темата „Инвестициите в условията на рецесия и инфлация. Гост-лекторите Цветослав Цачев, главния инвестиционен консултант на Елана Трейдинг, Тихомир Каунджиев, портфолио мениджър в Елана Фонд Мениджмънт и Йордан Генов от MoitePari Consult ще подчертаят ключовите предимства на съвременните начини за инвестиране и възможностите, които предоставят инвестициите в условията на рецесия и инфлация, за защита на парите ни.

В панел „ФинТех иновации в банките“ експертите Динко Данев, Управител на ПроКредит Банк Варна и Деян Борисов, Ръководител служба „Интернет банкиране“ в Централна Кооперативна Банка АД ще очертаят най-новите тенденции при дигитализация на банковите услуги и новите възможности, които тя предоставя на потребителите.

В панела „Имоти и ипотечно кредитиране“ фокус ще бъде поставен върху Варна и региона. Ще се очертаят тенденциите при цените на имотите и лихвените нива. Ще бъдат дадени и разяснения от какво, всъщност, зависят лихвените проценти по жилищните кредити в България.

„В условията на инфлация и много възможното навлизане в рецесия, много хора изпитват необходимостта от консултация със специалист. С организирането на EXPO MOITEPARI имаме възможност да обединим най-добрите финансови практики, поднесени достъпно и разбираемо. Тази година разширяваме обхвата, като ще дадем възможност и на хората в морската ни столица да присъстват на живо и да разговарят с финансовите експерти. Събитието ще даде възможност на всички присъстващи да се фокусират и дисциплинират в управлението на личните си финанси, като гарантират на максимално много хора, че се движат в правилната посока,“ каза Деян Василев, изпълнителен директор на MoitePari.bg

Семинарната програма ще бъде подкрепена с индивидуални презентации, дискусионни панели, щандове на партньори и посетители ще могат да зададат въпросите, които ги интересуват, по време на дискусионните панели и лични срещи, и консултации с партньорите. Основен акцент ще бъде поставен върху личните финанси и как потребителите могат да се възползва от възможностите, които предоставят инструментите във финансовия сектор.

Партньори на EXPO MOITEPARI 2022 са ПроКредит Банк, Елана Фонд мениджмънт, Елана Трейдинг,  Централна кооперативна банка, Remax By The Sea, Remax Active, Кредитланд и MoitePari Consult.

Първото издание на събитието във Варна ще бъде изцяло офлайн със свободен достъп. Регистрацията е отворена за всички желаещи и може да бъде извършена на страницата на събитието: https://bit.ly/43lUhJ2

За MoitePari.bg

Интернет порталът MoitePari.bg вече повече от 15 години помага на потребителите да взимат информирани финансови решения за личните си финанси. Уникалното на сайта е, че събира на едно място най-актуалните условия за над 1000 банкови продукти, в това число ипотечни и потребителски кредити, кредитни и дебитни карти, депозити и разплащателни сметки, взаимни и пенсионни фондове и други. Порталът позволява на потребителите да търсят тези продукти по свои индивидуални параметри и да ги сравняват обективно. Така, посетителите могат да направят обективен избор и да спестят пари и време при използването на даден финансов продукт.

На MoitePari.bg могат също да бъдат открити и полезни финансови съвети, трупани през годините от финансовите им експерти, както и анализи на актуални финансови събития и банкови продукти.