Кузман Илиев: Румен Радев обяви война на ПП

ВАРНА новини лого

Кузман Илиев Снимка novetika.com

„България е разделена, това се вижда и на улицата. Трябваше да се обособят онези, които бяха по-тихи и разчитаха да има сувернитет – вече са доста по-буйни“, заяви Кузман Илиев пред  Нова нюз.

„Според мен Радев говори на тях – към онези, които биха го подкрепили в една война, която започва. С това, което направи той обяви война на „Продължаваме промяната“, каза още той. По думите му президентът Радев печели и ако ПП-ДБ направи правителство с ГЕРБ, и ако не направи.

„Фигурата на президента има специфична мощ и това е неговата реч. С думите си прави политика. По този начин той мобилизира онези хора, които ще го подкрепят в голямата битка. Политиката е война с мирни средства. Ако се получи едно евратлантическо правителство с ГЕРБ, хората ще си кажат има само един център на власт и това е президентът. Според мен нарочно влиза толкова остро, за да им каже влизам в тази война и ще спечеля. Той играе много смел ход“, отбеляза Кузман Илиев.

Според него спешно трябва да се приеме удължаване на бюджета. И изрази надежда в близките няколко месеца да се сформира редовен кабинет.

Tribune.bg

Прочетете още:

Радев към Денков: Задължен съм да ви връча мандат, но ви призовавам да се откажете от него