Русия удари военно летище в Хмелницки

ВАРНА новини лого

Снимка: iStock

Русия е ударила военна цел в западната Хмелницка област на Украйна при въздушни удари рано в понеделник и пет самолета са били извадени от строя, каза губернаторът на областта, цитиран от Ройтерс.

Русия често атакува с ракети и дронове, включително в Западна Украйна след нахлуването си. Украинските официални лицаобичайно не признават кога са нанесени удари по военни цели.

„В момента продължава работата по овладяването на пожари в складове за горива и смазочни материали и боеприпаси“, написа областният управител на Хмелницка област в „Телеграм“

Службата каза още, че се работи по възстановяването на пистата. Засега обаче не се предоставя информация за мястото или местата, които са ударени. Преди войната в района е имало голямо военно летище.

Припомняме, че в Хмелницки по-рано този месец руската страна удари и голям склад за боеприпаси.

Тази нощ Русия атакува с дронове и ракети и Киев и Одеса, като в столицата има пострадали хора от падналите отломки от свалени дронове и ракети, съобщиха от Военната администрация на Киев.

Руска атака с дрон през нощта повреди част от инфраструктурата в украинското черноморско пристанище Одеса, което е ключово за износа на зърно, съобщиха украинските военни в понеделник.

„В резултат на попадението избухна пожар в пристанищната инфраструктура на Одеса. Той беше бързо потушен. Информацията за размера на щетите се актуализира“, съобщи южното командване на военните във „Фейсбук“

Военните не уточниха дали щетите на пристанището застрашават износа на зърно. Единствено през пристанищата в района на Одеса Украйна може да изнася зърно и други хранителни продукти като част от зърнената сделка.

news.bg 

Прочетете още:

Руската олигархия умира от страх, плаши с ескалация заради оръжието за Украйна