Бой в Парламента!“Възраждане“ плашат с протести и нахлуване! От „Промяната“ нарочиха Коцето и Цончо за гейове

ВАРНА новини лого

Кадър от "Фейсбук"

Пореден напрегнат ден в парламента. Стигна се и до бой.

Кворумът беше събран от първия път и днешната работа на парламента започна с 210 регистрирани народни представители.

В началото Желязков поздрави децата за 1 юни, а на себе си и колегите пожела да запазят детското, но без да правят пакости.

Стою Стоев, председател на правната комисия, поиска точка 1 – измененията на Закона на съдебната власт, като тя бъде отложена за утре, като точка номер две за петък. Като причина той изтъкна непубликуваното на закона в Държавен вестник.

Георги Свиленски взе думата и заяви, че депутатите видяли, че в петък не е трябвало да се гледат тези промени и направи обратно предложение.

Предложението на депутата Баджо Жоро не беше прието и се гласува това на Стоев. Така Законът за съдебната власт днес няма да бъде гледан.

От името на „Възраждане“ беше прочетена декларация. Искра Михайлова цитира думите на Кирил Петков от скандалния запис на заседанието на Националния съвет на ПП.

„Вие нямате морално право да бъдете днес в тази зала. И никога не сте го имали“, обърна се тя към ПП, ДБ и ГЕРБ и уйдурмите, които се канят да направят, само и само да има кабинет.

Михайлова предупреди, че ако такава коалиция се случи, то от „Възраждане“ ще призоват техните симпатизанти пред парламента, а защо не и в него. Покана щяла да бъде отправена и към разочарованите избиратели на двете коалиции.

Росен Желязков изрази надеждата си, че с тази декларация, от „Възраждане“ не са подстрекавали към нахлуване в парламента.

Думата взе Явор Божанков от ПП-ДБ, който нарече „Възраждане“ токсичен отпадък и проруска партия. Той заяви, че българският национален интерес е в този момент да имаме правителство, а чуждият интерес е да нямаме такова.

„Събитията от последните дни са част от подреден план, и когато „Възраждане“ говорят за външна намеса знаем си ги. Те говореха за ваксините, излязоха ваксинирани, Костадинов и Цончо говореха за меки китки, двамата най-много силно ни съмняват в това отношения, за Еврото, а сега за национални предатели. По логиката, която сега сме видели, националните предатели са точно те“, категоричен е той.

Изразеното съмнение в хетеросексуалността на Цончо Ганев и Костадин Костадинов предизвика депутати от „Възраждане“ да нахлуят на трибуната и да се саморазправят с Явор Божанков. Веднага заседанието беше прекратено, а хора от ПП и ДБ също излязоха пред банките. Започна бутане и дърпане в опит да се озаптят хората на Костадинов и да се спаси Божанков от бой.

pik.bg

Прочетете още: