Дарителските сметки на Коцев от Промяната – сладка работа!

ВАРНА новини лого

Местният лидер на Промяната Благомир Коцев бълва на конвейер дарителски инициативи във Варна – за джаз фестивал, за Крайбрежната алея, а като беше областен управител за малко и за събиране на помощи за украинските бежанци. За която дарителска сметка на обявения от него сайт varnaforukraine никой нищо не разбра – колко пари са събрани, колко и за какво са изхарчени. Коцев не даде отчет въпреки искането по ЗДОИ на народните представители от ГЕРБ/СДС – Варна, които питаха и от парламентарната трибуна бившия премиер Кирил Петков и вицепремиера му Калина Константинова, която отговаряше за украинските бежанци.

Всичко покриха, ама сега Кьовеши щяла да разследва далаверите за едни милиони от ЕС. Коцев от Промяната продължава с „чужда пита помен да прави” и щял да събира пари за едно-друго. Усладиха му се дарителските сметки, за които да не дава сметка. Хубаво, че лъска имидж и загрява за кметските избори, ама „куче влачи, диря няма”. И украински бежанци превозваше с пари от държавната си служебна карта, като наточи бензин и за коли на ПП – активисти от Варна за учредяването на партията на Киро и Асен в Пловдив на 15.04.2022 г.

Случайни превози! Коцев вече успя да усуче държавата – с нейни имоти за лятна тераса, паркинг и синя зона на фамилната си кръчма в сърцето на Морската градина. Прокуратурата е на ход! А не да чака Кьовеши!

Спас Начев

Прочетете още:

Славена Точева: Благомир Коцев от „Промяната“ да каже къде са парите!

Бранимир Балачев: Коцев в съда да обяснява за превзетите поляни в Морската градина