Община Ветрино отбеляза тържествено своя празник

ВАРНА новини лого

Във впечатляващо събитие се превърна честването на празника по повод 44 години от учредяването на Община Ветрино. Сред официалните лица бяха народни представители, кметове на общини от областите Варна и Шумен, представители на други общини и институции, както и много гости. Това съобщиха от община Ветрино.

След празничния водосвет за здраве и благоденствие последва вдигане на знамената под съпровода на химна на Република България и Европейския съюз.

В тържествено слово по случай празника, кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров поздрави многобройните гости уважили събитието и отправи своите специални благодарности към всички съграждани на община Ветрино, които със своята подкрепа, труд и активна гражданска позиция допринасят за добруването и просперитета на Общината.

Поздрави за добрата организация на събитието трябва да отправим към кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров, заместник- кметът на Общината г-жа Ирина Маджарова и екипът на Общинска администрация.

„Градусът на емоциите беше много висок и дори дъждът, който заваля на няколко пъти не стресна многобройната публика, а само доказа, че букетът от танци и песни в празничната програма се харесва на всички присъстващи. За колорита на събитието допринесоха скечовете и буфосинхронадата представени от момчетата от ,,Тутурутка“, а за да запечатат най- красивите моменти и да ги превърне в незабравими спомени се погрижи екипът на ,Студио Перфект“.

Със своите прекрасни изпълнения и импровизации децата от детските градини в с. Ветрино и с. Белоградец и техните филиали, както и от СУ,,Христо Ботев“ с. Ветрино, за пореден път ни накараха да затаим тъх и да се гордеем с таланта и артистичността им. Заслужени поздрави трябва да отправим и към учителските колективи, за положените труд, постоянство и себераздаване“, споделят от общината.

Празникът събра на едно място самодейните състави от читалищата на територията на Общината, които още веднъж доказаха, че да си самодеец е призвание, за което се изискват голямо сърце и всеотдайност. На празничната сцена се изявиха и малките гайдари Валери Павлинов, Димитър Петров и Николай Лалев.

Красотата и магията на българското фолклорно изкуство бе разкрита в пълния си блясък от невероятните изпълнения на Представителен ансамбъл при НУФИ ,,Филип Кутев“ гр. Котел.

В края на празничния концерт на сцената се качиха и момчетата от култовата рок банда ,,БТР“, които разцепиха въздуха над с. Ветрино с мощният саунд на своята музика, а впечатляващата заря допълни по невероятен начин цялото преживяване.

Снимки: Фейсбук, община Ветрино

Кметът на община Ветрино

Празненство във Ветрино

 

заря

Четете още:

Отбелязаха тържествено 2 юни в община Ветрино