Полицейска акция в Дупница и Ресилово в търсене на помагач на починалия Ангел Христов

ВАРНА новини лого

Полицейска операция се провежда в Дупница и Ресилово в търсене на помагач на починалия в събота Ангел Христов, един от братя Галеви, каза за БНР говорителят на Окръжна прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова. Коментира се, че се претърсват четири адреса в Дупница. В града е изпратена и жандармерия.

Засега няма информация за резултатите от полицейската операция. По случая са образувани две досъдебни производства. Първото ще установява причините за смъртта и ще трябва да потвърди самоличността на Христов. Назначена е аутопсия в столична клиника.
Второто разследване е за вещно укривателство. То цели да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това.

„По досъдебните производства се работи активно“. За лице, което е съдействало евентуално?, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова.

Адресно братя Галеви се водят в с. Ресилово – дори ги има в избирателните списъци, казаха от кметството.

В самото Ресилово считат връщането на Ангел Христов и смъртта му в къщата, където живее съпругата му Радмила, за пълна загадка. Кметът на селото Марияна Доцина отбеляза: „По постоянен адрес те са тук, но не мога да кажа дали живеят тук. И са били извън България, доколкото знам, те не са били в страната. Аз не съм ги виждала тук в населеното място“.

От Tribune.bg