Рецепта на деня: Антипасти от резене и батат

ВАРНА новини лого

Снимка: Recepti.gotvach.bg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • резене – 2 бр.
  • батат – 1 бр.
  • червен лук – 1 бр.

МАРИНАТА

  • сок от нар – 2 с.л.
  • течен мед – 2 – 3 с.л.
  • зехтин – 4 с.л.
  • соев сос – 1 с.л.
  • черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете всяка луковица резене на около 8 парчета, също нарежете и​ батата и​ червения лук по диагонал. Смесете съставките за маринатата​ в купа.

Поставете зеленчуците в купа и ги разбъркайте с ръце, така че всички да са покрити с марината.

Прехвърлете в тава, покрита с пергамент, поръсете с черен пипер и поставете във фурна, предварително загрята на 160 градуса.

Печем зеленчуците се около 40-50 минути до карамелизиране, като по време на процеса се обръща. При сервиране поръсете с мащерка и копър.

Антипасти от резене и батат – пъстро, вкусно и здравословно предложение.

От Recepti.gotvach.bg

Четете още: