Рецепта на деня: Антипасти от резене и батат

Снимка: Recepti.gotvach.bg.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- резене – 2 бр.
- батат – 1 бр.
- червен лук – 1 бр.
МАРИНАТА
- сок от нар – 2 с.л.
- течен мед – 2 – 3 с.л.
- зехтин – 4 с.л.
- соев сос – 1 с.л.
- черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете всяка луковица резене на около 8 парчета, също нарежете и батата и червения лук по диагонал. Смесете съставките за маринатата в купа.
Поставете зеленчуците в купа и ги разбъркайте с ръце, така че всички да са покрити с марината.
Прехвърлете в тава, покрита с пергамент, поръсете с черен пипер и поставете във фурна, предварително загрята на 160 градуса.
Печем зеленчуците се около 40-50 минути до карамелизиране, като по време на процеса се обръща. При сервиране поръсете с мащерка и копър.
Антипасти от резене и батат – пъстро, вкусно и здравословно предложение.
Четете още: