Тайна рецепта: Как да не се запенва сладкото от ягоди

ВАРНА новини лого

Варна Новини

Всеки, който се захване да прави сладко от ягоди, разбира се, иска то да стане много вкусно. Независимо дали ще ви е за първи път или вече имате опит в приготвянето му, може би не знаете една много важна тънкост, чрез която да избегнете образуването на пяна. Проследете рецептата по-долу и ще разберете каква е тайната на успеха.

2 кг ягоди
1,600 кг захар
1 ванилия

Тези три съставки се смесват и оставят за една нощ в хладилника. На следващия ден варите сместа на бавен огън. Започне ли да се образува пяна, добавяте 30 гр краве масло и оставяте да ври още около 1 час. Накрая изсипвате 1 пакетче лимонтузу. Пълните бурканчетата и стерилизирате 5 минути.

Добър апетит!

Маня Петрова