Големият български актьор Николай Урумов посрещна 60-ия си рожден ден на фестивалната сцена във Варна

ВАРНА новини лого

На 6 юни 2023 г., точно на 60-ия му рожден ден, посрещнахме на варненска сцена големия български актьор Николай Урумов като банкера Боркман в селектираната за основната програма на МТФ „Варненско лято“ постановка на Пламен Марков „Юн Габриел Боркман“ от Хенрик Ибсен, една от най-силните продукции на ДТ „Стоян Бъчваров“ в този творчески сезон.

Да празнуваш юбилей на фестивална сцена, това е щастлива съдба, която спохожда малцина творци. Привилегията по право бе отредена и на Николай Урумов. Харизмата, многостранният талант и всеотдайността на сцената завинаги са му осигурили запазено място в сърцата на зрителите, които не пропускат да засвидетелстват своето признание на любимия актьор. Така беше и на рождения му ден.

Николай Урумов бе възнаграден за блестящото си превъплъщение в образа на Боркман с дълго нестихващи ръкопляскания, много поздравления, хубави пожелания и цветя. Екипът на Варненския драматичен театър го изненада със специален подарък – бронзова пластика „Сова“ на известния скулптор Венелин Иванов, един от любимите творци на прочутия колекционер на българско изкуство Уго Вутен. Изящната статуетка поднесе на рожденика директорът на ТМПЦ Варна Даниела Димова по време на коктейла на Сцена Ротонда, на който Николай Урумов покани колеги и приятели.

Виолета Тончева

Четете още: