Как профилната снимка в социалните мрежи разкрива вашия характер?

ВАРНА новини лого

Снимка: fotor.com

В днешно време почти няма човек, който да няма профил в поне една социална мрежа. И именно профилите ни там и това, което споделяме, ни представят пред останалите, макар и виртуално. Профилната снимка е част от това наше представяне, затова е важно да помислим каква да сложим и какво послание искаме да предадем чрез нея. Според учени от Университета на Пенсилвания профилната снимка във Facebook може да покаже много от характера на един човек. Те направили изследване с участието на над 60 000 души, като се съсредоточили върху профилните снимки, защото смятат, че именно те показват какво впечатление иска един човек да остави у околните.

Въпреки че социалните мрежи дават възможност на своите потребители да оформят своята виртуална личност, проучванията показват, че поведението ни онлайн разкрива истинския ни характер. Според направеното проучване има 5 основни типа личности в социалните мрежи. Кои са те?

Невротици

Хората, които са невротици, обикновено показват прости, черно-бели изображения с отрицателни емоции, защото невротизмът се свързва с емоционална нестабилност и негативни чувства и емоции. Изразите на лицето на един невротик не са отворени и често той е с очила, ако се спре на профилна снимка, където се вижда лицето. Повечето невротици предпочитат тяхната профилна снимка да е без видимо лице. Но когато тяхното лице се вижда, те не са усмихнати и когато се вгледа човек, ще забележи, че им липсва самочувствие и имат ниска самооценка.

Екстроверти

Екстровертите обикновено избират за профилна снимка някой цветен фотос, като предпочитат да не са сами на него, а да са в компанията на поне няколко човека. Те не носят очила на снимката и излъчват настроение и приключенски дух.

Отворени

Отворените мъже и жени избират привлекателни, макар и не толкова цветни снимки, които имат повишен контраст, острота, насищане и при тях липсва размазване. Те се стараят да покажат по-широк спектър от емоции чрез своите профилни снимки.

Съвестни

В днешно време сякаш все по-малко хора са съвестни. Наличието на съвест е черта, която е свързана с подреденост и самодисциплина. Съвестните хора обикновено избират за профилна снимка колоритни, ярки и естествени изображения, на които са широко усмихнати, приветливи и излъчват щастие.

Приемливи

Хората, които имат тази черта в характера, избират за профилни снимки меки, претрупани и по-малко естетически образи, въпреки че дори от тях струят положителни емоции. Никога не биха използвали филтър за своите снимки или да добавят ефекти, за да изглеждат по-привлекателни. Приемливостта се свързва със сътрудничество и социална хармония.

Източник: actualno.com

Четете още:

Седмичен хороскоп 12-18 юни (ВСИЧКИ ЗОДИИ)