Деница Сачева: Най-добре се смее този, който се смее последен, недоверието ни все още е факт

ВАРНА новини лого

Кадър БНТ

Назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП не беше изненада, защото самият г-н Василев заяви, че ще дойде и ще работи със свой екип. Така, че това беше очаквано – коментира в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„В случая това задълбочава разделителните линии, но нека видим първо какви ще са резултатите от неговата работа. Не бива да предпоставяме предварително това, че хората не могат да се развиват или да се поправят. Недоверието ни все още е факт, но нека видим как ще бъдат използвани инструментите на властта преди да даваме категорични оценки“, заяви Сачева.

Тя допълни, че от самото начало са заявили, че не дават кредит на доверие на новата власт, а просто дават кредит на време и са си поставили много ясни няколко задачи, които трябва да бъдат изпълнени.

„Моята цел не е да задълбочавам разделителните линии, а отново да връщам разговора там, където е смисъла на това, което направихме“, уточни Деница Сачева.

„Първо, човек никога не знае какво губи, когато печели и никога не знае какво печели, когато губи и може би най-добре се смее този, който се смее последен“, каза още Сачева.

„Ние също подкрепяме тезата, че следствието трябва да бъде независимо. Говорили сме по един и същи начин преди месеци, постъпихме по същия начин и сега. Това, че това е предложено от „Възраждане“, а не е предложено от друг няма значение. Когато тезата е добра, тя заслужава подкрепа“, завърши бившият социален министър.

Прочетете още:

Даниел Митов: Казусът „Барселонагейт“ е кух, Бойко Борисов беше без имунитет с години