Мижав интерес към недоволството на „Възраждане“ и „Левицата“

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС\свободен сайт

Протестиращите в София от ПП „Възраждане“ и „Левицата“ издигнаха лозунги „Оставка на кабинета Борисов 4 (ППДБ-ДПС-ГЕРБ-СДС)“ и за нови предсрочни избори. Въпреки автобусите от цялата страна и съботния ден интересът е само малко по-голям от протеста във вторник, когато около 250 души от русофилските формации излязоха срещу вота за кабинета „Денков-Габриел“. Днес на площада са между 600 и 900 души.

„Това правителство трябва да си тръгва още днес. Готви се национално предателство – пътуване на точно определени чиновници до САЩ за продажбата на „Булгартрансгаз“. Същите след това нямат право да коментират посещението си. Вече е определено кой ще купи българската газопреносна мрежа. Губим енергийния си суверенитет. Ще стане колония на американските енергийни интереси“, алармира депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

Той призова за оставка новия кабинет, която да бъде депозирана още идния понеделник.

„Въпрос на време е тези хора да паднат от власт“, заяви народният представител Искра Михайлов.

Чуха се възгласи, че парламентът се е превърнал във филиал на US-посолството, което иска да замени лъвовете с американския орел.

Още по темата:

„Възраждане“ и „Левицата“ като двете страни на една монета: Техни протести блокират София в събота

„Само преди две седмици шефовете на българските служби и на контраразузнаването каза, че старото редовно правителство е работило в полза на други държави, че е имало шпиони в правителството. Ако България беше истинска независима държава, хората, които бяха разобличени от шефовете на българските служби, тези чужди агенти трябваше да бъдат арестувани още в Народното събрание, защото са предатели и изменници.

Нищо от това не се случи. Нещо повече – изменниците решиха да направят правителство на всяка цена. Но това не е правителство – това е американски режим, създаден в американското посолство, назначено и инсталирано пряко от американския посланик. Те извършват убийство на един народ. България е колония, която се управлява от хора, които искат да заличат българския народ. Дошло е време разделно – или ние, българите, или те!“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

От парламента протестиращите се пренесоха и пред Министерски съвет, където ги очакваше засилено полицейско присъствие.

По материал на ПИК

Прочетете още:

Рехав протест на „Възраждане“ пред парламента срещу новия кабинет