Пиарката на Каскета говори

ВАРНА новини лого

Основният свидетел за състоянието на главния прокурор Иван Гешев в САЩ била пиарката му Марчела Панталеева, с която заедно пътували зад океана след опита за атентат.

Дамата обяви пред ВСС, че Гешев е бил временно психически неуравновесен след атентата и дори избухвал, което не било присъщо за него, поради това и нарекъл депутати и министри „политически боклук“, за което му се иска предсрочно отстраняване.

Заседанието на ВСС продължава на 12 юли, понеделник, когато Гешев ще е в Брюксел, не е ясно дали с Марчела и този път.

От 2 до 6 май придружавах главния прокурор на командировка в Турция, а след това в САЩ, обяви Марчела пред ВСС в петък. Бих могла да кажа, че както аз, така и моите колеги, имаме преки наблюдения не само върху изявите на Гешев, неговата устойчивост или характер или емоционалност, но също така и върху тази на Борислав Сарафов, Ясен Тодоров и на всички други магистрати. В тази връзка мога да кажа категорично, че разлика в поведението и в спокойствието на Гешев имаше със сигурност. На първо място беше притеснен, може би малко объркан, тъй като ситуацията в България беше доста интензивна през цялото това време.

Панталеева е назначена от Гешев за старши експерт в Дирекция „Публична комуникация“, а самият той много настояваше дамата да бъде изслушана във ВСС.

Посещението му в Турция беше непосредствено след опита за атентат. В Турция не знаеше какво се случва, напрежението в България беше такова, че се изискваше той да следи кой в какво го обвинява, и наистина той беше неконцентриран в работата, която трябваше да изпълнява в там, добави Панталеева, от което стана ясно, че тя го е придружавала и край Босфора.

Напрежението в САЩ ескалираше с всеки изминал ден поради многото събития, които се случиха тук по време на посещението в САЩ. Всичко това се наслагваше, и върхова точка беше получаването на писмото на 13 май на аерогарата. Има изключително голяма разлика в неговото поведение и в цялото усещане за неговото присъствие“, посочи Панталеева и уточни, че работи малко над три години в комуникационния екип на прокуратурата.

Пред вид това, че е била с Иван Гешев, когато е получил заплашително писмо, тя коментира:

След като съм прочела писмото и го видях скъсано, не знам какво се е случило с него. Не съм го вземала аз, още по-малко да го лепя, съединявам, или каквото и да е било“, обясни Панталеева и уточни, че пресконференцията на 15 май е била направена по инициатива на главния прокурор. По думите ѝ шофьорът на прокуратурата, който е предал писмото, го е дал вътре в залата на правителствения терминал. „Нищо не са говорили, подаде му плика и си тръгна от залата, допълни тя.

Панталеева каза, че Гешев се е ядосал много, като е прочел писмото, а след това го скъсал.

Тя поясни, че решението да прекъсне командировката си е взел лично Иван Гешев.

plovdiv-online.com

Прочетете още:

Даниел Митов: Казусът „Барселонагейт“ е кух, Бойко Борисов беше без имунитет с години