Рецепта на деня: Телешко варено с домати (от тефтерчето на баба)
Източник Stoevmobile, gotvach.bg
Продукти:
телешко месо – 700 гр. гърди, шол
олио – 1 с.л.
лук – 50 гр.
сол – 4 ч.л.
моркови – 100 гр.
магданоз – 10 гр.
целина – 30 гр.
корен магданоз 1 бр.
домати – 100 гр.
черен пипер – 1 гр.
картофи – 250 г.
Приготвяне:
Телешките гърди или шол се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща вода, посоляват се.
Добавя се корен магданоз и се вари на слаб огън, като постоянно се отпенва. Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и се нарязва на по-едри парчета.
В горещия бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови и целината, а 10 минути след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на кубчета, доматите, срязани на четвъртинки, и телешкото варено.
След сваряването на картофите ястието се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.
При сервиране се посипва със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!
Прочетете още: