Рецепта на деня: Кето пълнени гъби

ВАРНА новини лого

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

гъби – 400 г

крема сирене – 100 г

пушено топено сирене – 100 г

кашкавал – 50 г

червен лук – 1 глава

чесън – 1 скилидка

масло – 20 г

олио – 2 с.л.

сол

черен пипер

мащерка

Начин на приготвяне:

Обелете гъбите и премахнете пънчетата им.

Нарежете на ситно малка глава червен лук, скилидка чесън и пънчетата на гъбите.

Нарежете на дребни кубчета пушеното сирене.

Пригответе плънката за пълнените гъби като задушите в загрято масло, смесено с малко олио, лука, чесъна и нарязаните пънчета на гъбите.

Щом лукът омекне премахнете съда от котлона и прибавете крема сиренето, топеното сирене, сол, черен пипер и мащерка.

Разбъркайте и с тази смес напълнете гъбите.

Поставете по парче кашкавал върху плънката и наредете гъбите с кашкавал в намазана с олио тавичка.

Сложете пълнените гъби да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, докато се запекат.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Рецепта на деня: Кето хлебчета със сусам и чия