Приятен плаж! Трупове на крави изплуваха по Южното Черноморие

ВАРНА новини лого

Източник glasnews.bg

Трупове на животни изплуваха на родното крайбрежие в няколко последователни дни. Първият случай е от 6 юни, когато в залива на плаж „Корал” в община Царево изплува мъртво животно, дни по-късно същото се случва и край скалите в местността Червенка, в Черноморец. Рано тази сутрин отново по Южното Черноморие, в местността Таласакра влезе багер край труднодостъпния скалист бряг, за да премахне още един труп. Не е ясно дали животните са от щетите в Украйна, но от Областната дирекция на БАБХ уточниха, че всичките три са без ушна марка, каквито има добитъкът отглеждан в ЕС.

„Не мога да кажа откъде идват. За първи път чувам тази версия за Украйна. Според мен най-логичното е да идват от някой кораб в морето“, обясни Росен Деспотов, кмет на Черноморец, съобщи NOVA.

Към този момент паника или напрежение сред жителите на населените места или летовници няма. От „Морска администрация“ подчертават, че към този момент няма данни за авария в кораб, превозващ контейнери с живи животни или за плуващи животни в морето.

„Предстои дезинфекция на плажната ивица и да се надяваме че това ще е последното животно, което попада на нашите брегове“, обясни Зорница Димитрова от отдел „Екология“, община Созопол.

Прочетете още:

Пътници в градския транспорт във Варна спасиха възрастен мъж от сигурна смърт