Съветничка от „Възраждане” пак вдига протест срещу колите до „Хоризонт”

ВАРНА новини лого

Снимка: БНТ

Общинската съветничка от „Възраждане” Мария Димитрова пак излиза на протест срещу движението на автомобили в Морската градина. Тя ще блокира алеята над ресторант „Хоризонт”, пише „Жило“. Това обаче едва ли ще се хареса на Благомир Коцев – собственика на заведението. До него клиентите стигат свободно с колите си, а за тях дори има и частен паркинг с почасово заплащане. На същия този паркинг румънски автомобил прегази дете и то загина на място. За собственика на паркинга обаче нямаше никакви последствия.
 
Истинска шизофрения обхваща Коцев, когато тряба да обяснява казуса с колите в Приморския парк. Още като областен управител той забрани движението на автомобили по Крайбрежната алея, защото тя не била път. В същото време за него алеите в Морската са път, защото по тях може да се движат автомобили.
 
Всичко опира до интереса. Със забраната за автотрафика по Крайбрежната той удари жестоко конкуренцията си от крайбрежните ресторанти и капанчета, защото до тях може да се стига само пеш. В същото време клиентите на „Хоризонт” имат пълни екстри – паркинг и възможност да ходят на кръчма с колите си.
 
Парадоксално, но факт – оказва се, че движението на автомобили в Морската пак е законно. Независимо, че с Решение № 1247-4 на Общински съвет – Варна от 11 май 2023 г., с което е одобрен окончателния проект за актуализация на Генерален план за организация на движението на територията на Община Варна, Морската градина остава затворена за автомобили. Решението обаче беше обжалвано във Варненския административен съд и той спря неговото действие.
 
Спас Спасов