Огромен интерес към безплатните курсове по роботика и програмиране във Варна

ВАРНА новини лого

Всички места за безплатния курс по роботика и програмиране са запълнени. За броени часове след обявяването на инициативата родители и ученици показаха огромен интерес и бързо се регистрираха, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Курсът се организираха с подкрепата на Община Варна, Центъра за кариерно ориентиране и Професионалната гимназия по Компютърно моделиране и компютърни системи „Академик Благовест Сендов. Той обещава да е вълнуващо и обогатяващо преживяване за всички участници, които ще имат възможността да създадат свои собствени роботи и да научат основите на програмирането, под ръководството на опитни преподаватели и мотивирани асистенти от гимназията. Всеки курс ще завършва с представяне на проектите на малките програмисти пред родители и приятели.

При случайни откази или освобождаване на допълнителни места, информацията ще бъде публикувана на страницата във Facebook и на уебсайта на Професионална Гимназия по Компютърно моделиране и компютърни системи „Академик Благовест Сендов“.

Още по темата:

Община Варна организира безплатни курсове по роботика и програмиране