Изградиха система за видеонаблюдение на пасарелката в „Аспарухово“

ВАРНА новини лого
Изградиха система за видеонаблюдение на пасарелката във варненския квартал „Аспарухово“. Новината съобщи във Фейсбук районният кмет Ивайло Маринов:
 
„Съвместно с жители на „Аспарухово“, които милеят за района, закупихме и монтирахме на пасарелката 12 броя камери за видеонаблюдение.
 
С това се надявам вандалските набези, с които непрекъснато се сблъскваме, да бъдат сведени до минимум и асансьорите да се използват от всички по предназначение.
 
Изказвам дълбока благодарност към дарителите с големи сърца за помощта в осъществяване на инициативата за тази така важна за всички нас придобивка. Сумата от 4207 лв. за закупуване и поставяне на камерите събрахме с идеята и целта да осигурим удобство и спокойствие за ползващите съоръжението.
 
Специални благодарности на Крум Асенов и Тодор Асенов от фирма „Lan Ultra“, Живко Желязков, който поддържа осветлението в района и Красимир Найденов – координатор и изпълнител на проекта. Благодаря им, че се включиха с безвъзмезден труд и лични средства за осъществяване на инициативата.
 
Поемам личен ангажимент за почистването на асансьорните кабини и осигуряване на приветлив вид за ползващите ги.
 
Предстои камерите да бъдат дарени на община Варна за стопанисване и експлоатация.
 
Това е вторият проект за изградено видеонаблюдение от доброволци в района, като първият е в местност „Прибой“ на ул. 10. Държа да отбележа, че след поставяне на камерите микросметищата там вече не съществуват и районът около спирка „Прибой“ е чист!“
 
 

Прочетете още: 

Започна основен ремонт на ул. „Крайбрежна“ в квартал „Галата“