Самодейци изнасят концерти на сцена „Раковина“ в Морската градина на Варна

ВАРНА новини лого

Снимка Валентина Добринчева/БТА - свободен сайт

Много концерти предлага лятната сцена на открито „Раковина“ във Варна през ваканционните дни. В тях се изявяват предимно самодейци – индивидуални певци и танцьори, както и състави от читалища и клубове в региона.

Снощи публиката гледа изпълнения на Ансамбъла за народни песни и танци „Гоце Делчев“ при Македонския дом във Варна. В календара до края на месец юли са планирани изяви почти всеки ден, като началото е от 18 ч.

Днес, в чест на годишнината от рождението на Апостола на свободата, сцена „Раковина“ е запазена за съставите при Народно читалище „Васил Левски“. Предстоят концерти на фолклорна формация „Звъника“ при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Варна, Дамска вокална група „Соловушка“, солисти от Народно читалище „Димо Цонков“ в село Звездица, Група за стари градски песни „Морски перли“.

В края на месеца са предвидени концерти и на хорова фолклорна формация „Галатея“ от квартал „Галата“, хор „Камчийско ехо“ при Тракийското дружество, ансамбъл „Българин“, колектив за автентичен фолклор от село Тополи.

На 31 юли от сцена „Раковина“ ще звучи индийска и еврейска музика, предвидено е още в програмата.

Валентина Добринчева, БТА

Прочетете още:

Отбелязаха патронния празник на УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна