Блокираните на летището в Болоня българи излетяха за България

ВАРНА новини лого

снимка: iStock

Туристите трябвало да излетят снощи с полет на нискотарифна авиокомпания. Част от пътниците са на организирана екскурзия.

„Почти бяхме стигнали до гейта, когато ни върнаха обратно. Буквално ни изгониха, тъй като самолет нямало да има. Дойдохме тук в преддверието да чакаме цяла нощ без никой да ни обърне внимание, без осигурен хотел, без да е осигурена храна, вода, ваучери или каквото и да било. Като разбрахме, че за част от другите пътници, а това са ученици, са били осигурени ваучери, които никой не им ги е признал. Т.е. те не са могли да си купят храна с тях в околните заведения“, заяви Милена Михайлова, турист.

„Нямаме информация от авиокомпанията защо е отложен полетът“, каза Байко Байков, управител на агенцията.

Пътниците твърдят, че цяла нощ са оставени без информация, без храна, без вода и без хотел, където да нощуват. От туристическата агенция твърдят друго.

„Осигурихме на клиентите 1 час и 30 минути след като разбрахме, че е отложен полетът хотел, но клиентите, туристите предпочетоха да останат на самото летище. Наш водач е на място, изрично е попитал абсолютно всички клиенти. Хотелът се намира на около 30 минути път от летището. Осигурен е трансфер в двете посоки и съответно настаняване, клиентите са отказали да напуснат летището. Вода и храна има осигурена на летището. Абсолютно всички разходи със съответните разходи и документи без да има ограничение на разхода ще бъдат осребрени срещу съответните документи“, заяви Байко Байков.

bntnews.bg

Прочетете още:

Българи са блокирани с часове на летище