Нови шефове на областните дирекции на МВР в Ямбол, Враца и Търговище

ВАРНА новини лого

Снимка МВР

Три смени на директори на областни дирекции на МВР обявиха днес.

Иван Русев отново става директор на ОД на МВР – Ямбол. Той вече е бил на поста в периода 2020-2021 година. Тогава сменя Калоян Милтенов, който впоследствие оглави СДВР, а днес е зам. шеф на Националната полиция.

Сега Русев наследява позицията от Добрин Димитров. Именно Димитров бе избран през 2021 година да смени Русев на поста.

Старши комисар Русев е започнал работа в системата на МВР през септември 1998 г. В кариерното си израстване е заемал длъжности от разузнавач “Икономическа полиция”, началник сектор “Противодействие на икономическата престъпност”, заместник-директор, той и началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР-Сливен, а от м.октомври 2019 г. е преназначен на длъжността зам.-директор на ОДМВР –Ямбол, преди година по-късно да оглави дирекцията. За добрата си работа е награждаван неколкократно от министъра на вътрешните работи и директора на Главна дирекция „Национална полиция“. Завършил е „Икономика“ в ИУ – Варна и „Право“ във Великотърновски Университет.

Старши комисар Красимир Йончев е новият директор на ОД на МВР във Враца. Той заменя на поста Цветко Нинов, чиято оставка бе поискана от вътрешния министър Калин Стоянов заедно с десетина шефове на дирекции в страната. Новото назначението беше обявено днес пред ръководни служители във врачанската дирекция от зам.-министъра на МВР Кирил Ценкин.
Досега Йончев беше началник на охранителната полиция във Враца. Преди това дълго време ръководеше полицията в Бяла Слатина и Роман. На сменения министерството е предложило да поеме ръководството на полицията в Роман, но Нинов още не е потвърдил дали ще приеме.

Светлин Петев е новият шеф на полицията в Търговище. Той наследява на поста Мариан Михайлов.

Петев е вътрешна рокада – досега е бил началник на районното управление в областния град.

breaking.bg

Прочетете още:

Назначиха нов директор на ОДМВР-Варна