Рецепта на деня: Бързи и вкусни гювечета

Снимка: Gotvach.bg
Необходими продукти:
домати – 100 мл доматен сок или 4 бр. домати (консерва)
сирене – 200 г
гъби – 200 г
кисели краставички – 2 бр.
колбас – около 100 г по избор (салам, кремвирши или друг)
олио – няколко капки (ако предпочитате по – мазно, сложете повече)
яйца – 2 бр.
Начин на приготвяне:
На дъното на гювечетата капвате малко олио, след това слагате нарязаните домати или по малко в двете доматения сок.
След това прибавяте натрошеното сиренце и нарязани на кубчета кисели краставички, гъбки и колбас.
Захлюпвате с капачетата и слагате във фурната за около 30 минути на 200 градуса. 5 минути преди да стане готово, изваждате гювечетата и чуквате отгоре яйцето, след това връщате обратно във фурната (без капачетата) до изпичането на яйцето.
Добър апетит!
Източник: Gotvach.bg
Прочетете още: