Рецепта на деня: Бързи и вкусни гювечета

ВАРНА новини лого

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

домати – 100 мл доматен сок или 4 бр. домати (консерва)

сирене – 200 г

гъби – 200 г

кисели краставички – 2 бр.

колбас – около 100 г по избор (салам, кремвирши или друг)

олио – няколко капки (ако предпочитате по – мазно, сложете повече)

яйца – 2 бр.

Начин на приготвяне: 

На дъното на гювечетата капвате малко олио, след това слагате нарязаните домати или по малко в двете доматения сок.

След това прибавяте натрошеното сиренце и нарязани на кубчета кисели краставички, гъбки и колбас.

Захлюпвате с капачетата и слагате във фурната за около 30 минути на 200 градуса. 5 минути преди да стане готово, изваждате гювечетата и чуквате отгоре яйцето, след това връщате обратно във фурната (без капачетата) до изпичането на яйцето.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

Прочетете още: