Рецепта на деня: „Бърза“ яхния с яйца, чушки и домати

Източник Виктория Константинова, gotvach.bg
Продукти:
лук – 1 глава
олио
чушки – 1 кг
червен пипер
домати – 1 кг
захар
чубрица
черен пипер
сол
яйца – 12 бр.
Приготвяне:
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Чушките се измиват и почистват от дръжките и семките. Нарязват се на малки лентички.
В тенджера се слага олио да загрее. Добавят се лука и чушките, за да се запържат. Периодично се разбърква. Доматите се измиват.
Почистват се и се нарязват на кубченца. В тенджерата се добавя червен пипер да се запържи. Добавят се доматите. Добавя се захар, за да убие киселинността на доматите. Разбърква се.
Захлупва се с капак лятната манджа, за да се задушат добре всички зеленчуци.
В бързоварка се загрява вода. Добавят се чубрицата и черният пипер. Към основата за яхнията се добавя врялата вода.
Когато сместа ври, започват да се чукват яйцата. Чукват се в различни краища на тенджерата, за да се разделят.
Ври до сготвяне на яйцата и получаване на желаната гъстота на яхнията с чушки.
Овкусява се със сол, гарнира се с хлебче.
Добър апетит!
Още по темата: