Асен Василев: Има достатъчно пари за щетите по Южното Черноморие

ВАРНА новини лого

Снимка: Tribune

“По моя покана с Десислава Атанасова проведохме среща с министъра на финансите и заместник-министъра на вътрешните работи по повод бедствията по Южното Черноморие. Чухме и изслушахме доклада на кмета на Царево. Набелязахме достатъчно мерки както по линия на законодателната власт и по бъдещия бюджет, но и сега”. Това заяви Йордан Цонев, председател на Бюджетна комисия в НС, предава БГНЕС.

“В приетия бюджет увеличихме фонда за бедствия и аварии, така че средства има. Има 12 моста, които трябва да бъдат оправени за 20-30 млн. лв. Във фонда има 60 млн.”, това заяви и финансовият министър Василев. Относно бъдещия бюджет 2024 г. ще има специален фонд, който да е целогодишен, за да има превенция още преди да са се случили бедствията”, каза още Василев.

Заместник- министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев поясни, че при първа възможност когато е налице конкретика, за не повече от 10 дни ще се събере комисията и ще вземе решения. “В резултат да се възстановят щетите”, допълни още Темелакиев.

Tribune.bg

Прочетете още:

Десислава Атанасова: Със страданието на хората никой не трябва да спекулира политически