Даниел Митов за Васил Терзиев: Някои се родиха с цял сребърен сервиз в устата

Даниел Митов

Даниел Митов

Ограбването на нацията започна на 9 септември, 1944 година, но не приключи на 10 ноември, 1989 година. Наред с репресиите за съсипване на инакомислещите, режимът успя да се прероди в демократична България през децата си и да ни гледа отвисоко и днес.

Това написа в социалната мрежа заместник-председателят на ГЕРБ и депутат Даниел Митов в „отговор на размишленията на един от принцовете на ДС“.

Даниел Митов

Поводът за неговия коментар е пост на кандидата за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев, в който последният говори за 9 септември 1944 г. и за „заличаването на елита“. Терзиев е син и внук на високопоставени генерали от комунистическата Държавна сигурност. Неговият дядо със същото име – генерал Васил Терзиев, който от 1952 до 1972 година е неизменен ръководител на Трето управление на ДС – ВКР. Това са годините, в които репресивната комунистическа машина затрива съдбата на много доблестни българи, които по една или друга причина не приемат да служат на безродните български слуги на Кремъл.

ген. Васил Терзиев

Даниел Митов припомня, че през последните 34 години откраднатите от държавните фирми пари в особено големи размери са били изпрани през разкрити от Христо Христов в книгата му схеми и днес се представят като големи успехи на златни момичета и момчета.

Някои са се раждали не със сребърна лъжичка, а с цял сребърен сервиз в уста. Оттук и афинитетът им и днес към проекти за ядливи чашки за 2.5 млн. лева или първият в света частен инвеститор в изкуствен интелект… но с обществени пари – 4.2 млн. лева пак за тях. От нас...И не, драги загрижени наследници, вас режимът не ви лиши „от възможност да видите света“, особено ако (хипотетично) сте го посрещнали във Вашингтон…“ подчерта депутатът от ГЕРБ.

Васил Терзиев

Митов отбеляза, че комунизмът не успя да убие свободният дух на българина, както твърди Васил Терзиев.

„Нито да подмени ценностите ни. Опита, но не успя. Но за едно съм съгласен – „над 30 години след падането на комунизма невидимият му дух ни преследва и не можем да се откъснем от наследството му“. Всъщност, той ни преследва, слуша ни, но можем да се откъснем. И ще го направим“, добави Даниел Митов. 

БГНЕС

Прочетете още:

Осветиха дома на дядото от ДС, където израсна Васил Терзиев: Честит Девети септември