Варна избира – 2023: Номинацията на Благомир Коцев разцепи фейса във Варна

Благомир Коцев

Истински взрив от противоречиви коментари и постове нажежи Мрежата във Варна. Причина за това бе обявената от студиото на едно ТиВи номинация на Благомир Коцев за общ кандидат-кмет на ПП/ДБ. Самият Коцев до последно се правеше на ударен какъв е изходът от битката му със Стела Николова от ДБ. Депутатката обаче прояви благородство и още преди дни благодари на симпатизантите си за подкрепата, с което подсказа че е загубила в битката за номинации.

Нейните последователи, голяма част от които са и активни членове на най-голямата група за Морската градина, не скриха гнева си. „Благомир Коцев не е моят кандидат за кмет! Казвам го, за да няма „Тия от Морската мълчат за Коцев…“ Не, напротив – ето, аз го казвам. Няма как да го подкрепя, защото той олицетворява всичко, срещу което тази група и лично аз сме се борили в последните 10 години – крупен собственик в Морската, крупен унижощител на поляни и обществени площи, крупен създател на огромни паркинги и върл противник на спирането на автомобилното движение в парка, лично жалил в продължение на години в съда всички заповеди за спиране на колите в парка. Няма как да си плюя на името и да подкрепя подобен човек. Той не е промяна, той е статуквото, срещу което се борим и което искаме да променим за добро! Вълкът козината си мени, но нрава – не. Има кого да подкрепя от същата листа, за щастие”. Това написа еди от модераторите на „Варна може да защити Морската си градина /Обновена/“.

Този гняв срещу номинацията на Коцев, се подкрепя и от друг активен коментатор в групата. Той написа: „За олигархия разграбила Морската градина никога няма да гласувам”. Благомир Коцев получи изненадваща подкрепа от едно старо партийно куче от ДСБ, известно с постоянното си присъствие в Мрежата: „Има една категория хора в политиката, които много обичат да се „правят на безсмъртни”. Те трудно биха могли да обяснят какво и кога са работили, но пък разбират от всичко… Много се радвам, че кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ” г-н Благомир Коцев не е от тази категория. Той е млад, интелигентен и образован. Трето поколение варненец”. Този пост може да е и знак за притулените вълнения във варненската розовосиня коалиция. И отговор на въпроса защо Стела Николова не спечели кметската номинация.

Прочетете още:

Кандидатът на ПП/ДБ за Варна изскочи от тв изцепките на Киро