Край на застоя, ретроградният Меркурий приключва! Какво да очаква всяка зодия

Меркурий

Thinkstock/Getty Images

Това лято определено беше богато на астрологични събития от съдбовно значение. За пръв път от години имахме едновременно ретроградност на Меркурий и Венера, наблюдавахме и въздействието на две Суперлуни. Вероятно вече си давате сметка защо с толкова незавършени задачи и разсейвания вероятно ви е било трудно да се възползвате от продуктивните вибрации на сезона на Девата.

Обикновено това е период от годината, в който трябва да подредите делата си, но понеже Меркурий беше ретрограден в Дева от 23 август, организирането и планирането се оказаха мисия невъзможна.

Е, краят на ретроградния Меркурий този месец носи дългоочакваната яснота, от която всяка зодия има нужда. Ето какво да очаква всеки зодиакален знак от 15 септември нататък:

Овен
На 15 септември Меркурий ще се намира директно във вашия шести дом, предлагайки яснота за това как да организирате своите навици, задължения и отговорности. Ако има някакви нови режими и навици, които искате да възприемете, сега е добър момент да включите подобни полезни практики в ежедневието си.

Телец
Ще преживеете някои важни моменти, свързани с настоящите ви хобита, интереси и страсти. Ако не сте били сигурни как да се отдадете на удоволствията на живота, след 15-и ще придобиете по-добра представа как да се забавлявате и отпуснете. Като знак, управляван от Венера, вие определено трябва поставите на първо място радостите на живота и тъй като Меркурий ускорява събитията този месец, ще бъде много по-лесно да се освободите от всичко, което ви тежи.

Близнаци
Напоследък енергията и креативността ви са блокирани, но това приключва в средата на месеца. Ако не сте били сигурни как да организирате ефективно делата си, сега ще ви е по-лесно да измислите практични решения. Ще имате и повече възможности за пълноценни разговори с членове на семейството или близки, което ви позволява да се почувствате чути и разбрани.

Рак
Тъй като Меркурий се насочва към вашия трети дом, ще откриете, че е по-лесно да споделяте своите мисли, планове и идеи. Ако сте се колебаели относно някакви хрумвания и желания през последните няколко седмици, сега ще ги преосмислите с яснота. Ще имате и възможност да научите ново умение или да нещо, което не сте разбирали напълно преди.

Лъв
Ще получите така необходимата ви яснота във финансовата сфера. През последните няколко седмици сте се опитвали да преструктурирате и организирате паричните въпроси и след 15-и ще можете да продължите напред с по-ясно дефиниран план. Независимо дали съставяте нов бюджет или преследвате полезни начини да печелите от своите таланти, ще имате много нови идеи, когато става въпрос за увеличаване на доходите ви.

Дева
Бяхте ангажирани и заети през изминалия месец, но сега вече ще можете да се справите с лекота с всичко от списъка си със задачи. Ако през последните седмици се чувствахте разсеяни и неорганизирани, очаквайте да получите полезна информация, която ще ви позволи да направите някои продуктивни подобрения в живота си. Тъй като сега Меркурий отново се движи напред, вие ще можете да изпълнявате няколко задачи едновременно и да вършите всичко пефектно, както сте свикнали.

Везни
Ретроградният Меркурий беше дълбоко интроспективен период за вас, Везни, но след 15-и ще придобиете яснота относно навиците и практиките, които работят срещу вас. Вместо да анализирате твърде много моделите си на поведение, ще можете да съставите план, който ви позволява да предприемете действие, които поддържат вашето благополучие.

Скорпион
Предстои да разберете по-добре как да укажете нужната подкрепа на своите близки. Откакто през август ретроградността на Меркурий започна, споделянето на информация с другите беше голямо предизвикателство за вас. Сега вече ще можете точно да информирате хората около себе си за важните неща без риск да останете неразбрани.

Стрелец
Напоследък сте заети с въпроси, свързани с кариерата ви, и сега най-накрая ще можете да продължите напред с плановете и начинанията, които ви чакат от началото на ретроградния Меркурий. Ако има някакви идеи или концепции, които искате да споделите с обкръжението си, възползвайте се да го направите след 15-и.

Козирог
Тъй като станциите на Меркурий се насочват към вашия девети дом на знанието и духовните вярвания, вие ще придобиете така необходимата яснота относно настоящите си разбирания. Ако сте се замисляли за някои лични философии, сега ще можете да продължите напред с повече яснота за това какви са вашите лични истини. Периодът след 15-и също може да е време за развитие или проучване на възможности извън обичайната ви рутина.

Водолей
Този месец ще подредите своите лични граници и финанси, тъй като станциите на Меркурий се насочват във вашия осми дом. Ако през последните седмици не сте били сигурни как да предложите съвет или помощ на другите, сега ще осъзнаете как да използвате гласа си за добри цели. Очаква ви и момент, в който ще получите важна информация относно вашите активи. Това ще ви позволи да продължите напред с всички планове, които са били в застой в последно време.

Риби
На 15 септември Меркурий най-накрая ще се установи директно в Дева, изяснявайки всяко объркване във вашите романтични отношения и връзки. Ако ви е било трудно да общувате ефективно с другите, вече ще можете да изразите себе си без колебания. Идва момент, в който можете да подадете ръка за помощ на любим човек, като му давате съвети или го изслушвате. Просто не прекалявайте с това да поемате проблемите на другите. Не забравяйте, че личните ви граници са важни в идния период.

Edna.bg

Прочетете още:

Хороскоп за четвъртък, 14 септември (ВСИЧКИ ЗОДИИ)