Рецепта на деня: Пикантни медени ребърца

ребърца

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

ребра – 1, 5 кг

олио – 4 с.л.

горчица – 2 с.л.

соев сос – 2 с.л.

мед – 1 с.л.

лют червен пипер – 1 ч.л. (може и повече)

черен пипер – 1/2 ч.л.

сол – 1 ч.л.

кимион – 1/2 ч.л.

чубрица – по желание

Начин на приготвяне:

Нарежете свинските ребра. Смесете всички продукти за марината в купа.

Разбъркайте добре, за да се смесят съставките. С получената марината намажете обилно свинските ребърца. Поставете ги в съд, покрит с фолио за свежо съхранение, и сложете в хладилник за няколко часа. Може и за една нощ.

Загрейте фурната на 200 градуса. Прехвърлете ребрата в тава и ги покрийте с алуминиево фолио.

Печете пикантните медени ребърца 1.5-2 часа, до готовност. Последните 10 минути махнете фолиото и запечете за препечена коричка.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Рецепта на деня: Чийзкейк със сладко от ягоди