Рецепта на деня: Пикантни медени ребърца

Снимка: Gotvach.bg
Необходими продукти:
ребра – 1, 5 кг
олио – 4 с.л.
горчица – 2 с.л.
соев сос – 2 с.л.
мед – 1 с.л.
лют червен пипер – 1 ч.л. (може и повече)
черен пипер – 1/2 ч.л.
сол – 1 ч.л.
кимион – 1/2 ч.л.
чубрица – по желание
Начин на приготвяне:
Нарежете свинските ребра. Смесете всички продукти за марината в купа.
Разбъркайте добре, за да се смесят съставките. С получената марината намажете обилно свинските ребърца. Поставете ги в съд, покрит с фолио за свежо съхранение, и сложете в хладилник за няколко часа. Може и за една нощ.
Загрейте фурната на 200 градуса. Прехвърлете ребрата в тава и ги покрийте с алуминиево фолио.
Печете пикантните медени ребърца 1.5-2 часа, до готовност. Последните 10 минути махнете фолиото и запечете за препечена коричка.
Добър апетит!
Източник: Gotvach.bg
Вижте още: