Новият стадион на „Реал Мадрид“ със собствена метростанция за 70 млн.евро

нов стадион на Сантяго Бернабеу

marca.com

„Реал Мадрид“ ще похарчи 70 млн. евро за модерна метростанция на „Сантяго Бернабеу“, след като сключи споразумение с община Мадрид. След завършването на стадион „Сантяго Бернабеу“, гигантите от Ла Лига ще започнат този нов проект, за да улеснят придвижването на феновете си в дните на мачовете. Според „Football Espana“, работата по метростанцията ще започне през първите четири месеца на 2024 г. и ще бъде завършена през 2027 г. Логото и цветовете на Реал Мадрид също ще бъдат изобразени на новото метро, а строителството ще увеличи повече от два пъти площта на метрото и ще добави още 12 асансьора и 24 ескалатора за превоз на зрители.

На „Бернабеу“ е планирана и голяма нова подземна структура за паркиране, която ще струва общо 561 млн. евро и ще включва 2000 паркоместа. Междувременно, президентът на футболния клуб, Флорентино Перес подчерта, че проектът за нова метростанция, с който се заема клубът, ще бъде изключително полезен за привържениците, ще подобри съобръженията, услугите и, разбира се, качеството на живот на жителите в района, съобщават от централата на „Real Madrid“.

„Реал Мадрид“ и общината представиха споразумението си за сътрудничество с цел модернизиране на метростанция „Сантяго Бернабеу“ по време на церемония, организирана от Флорентино Перес в сряда, 13 септември.  По-рано „Sport Brief“ съобщи, че преобразяването на едноименния стадион е оставило трайно впечатление у мнозина, включително у феновете и съперниците. Легендарното футболно съоръжение, разположено в сърцето на испанската столица, е претърпяло толкова мащабни ремонти, че сега изглежда напълно различно от това, което е било само преди няколко години. Централата на Ла Лига е инвестирала над 1 милиард паунда в този амбициозен ремонт.

Източник: sportsbrief.com

Четете още:

Тодор Балабанов: Няма внесено предложение в ОбС – Варна за преместване на Младежкия дом