Рецепта на деня: Добруджанска каша с наденица

Източник Баш Майстора, gotvach.bg
Продукти:
сурова наденица – 2 бр.
лук – 1 глава (средна)
олио – 7 с.л.
брашно – 7 с.л.
червен пипер – 1 с.л.
черен пипер – на вкус (млян)
сол – на вкус
чубрица – 1 щипка
вода – 1 литър
Приготвяне:
В дълбок тиган сложите част от олиото и изпържете наденицата, след това е нарежете на парчета. По Ваше желания може да се сготви с пилешко месо или малки кюфтенца тази добруджанска каша.
В малка тенджера се слага другата част от олиото, да се загрее. Лукът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят брашното.
Бърка се, до като се запържи и се добавя червения пипер.
По мало се добавя студената вода, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес. Слага се студена вода, за да не се получат топчета брашно в кашата.
Добавя се пържената наденица, оставя се да заври и се дърпа от огъня. Накрая добруджанската каша се поръсва с чубрица и черен пипер.
Добър апетит!
Още по темата: