Рецепта на деня: Канелени рулца с орехи и разкошна заливка

рулца

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

прясно мляко – 150 мл (хладко)

яйце – 1 бр.

масло – 50 г (разтопено)

мая – 20 г прясна

захар – 30 г

сол – 1 щипка

брашно – около 400 г

ПЛЪНКА

канела – 1 – 2 ч.л.

захар – 100 г кафява

орехи – 100 г едро смлени

масло – 100 г (меко)

ЗАЛИВКА

вода – 50 мл

пудра захар – 100 г

крема сирене – 150 г Филаделфия (или друг вид сирене)

Начин на приготвяне: 

В купа сипете прясното мляко, захарта и разбъркайте. Добавете натрошената мая, покрийте и оставете маята да се активира.

В брашното направете кладенче и сложете солта, яйцето, разтопеното масло и млякото с активиралата се мая. Започнете да месите, като постепенно приемате от брашното. Замесете нелепнещо тесто, ако е необходимо, добавете още малко брашно.

Поставете тестото в намазнена купа, покрийте със стреч фолио и оставете, докато удвои обема си.

В купа смесете орехите, кафявата захар и канелата. Втасалото тесто разточете на голям правоъгълник. Намажете го обилно с маслото и поръсете плънката. Навийте на стегнато руло.

Рулото нарежете на 20 еднакви парчета. Застелете тава с хартия за готвене и поставете рулцата на разстояние. Покрийте и оставете да удвоят обема си.

Покрийте втасалите рулца с фолио и ги сложете в загрята фурна на 180 градуса. След 10 минути махнете фолиото и печете още около десетина минути.

В купа смесете пудрата захар, водата и разбъркайте. Добавете Филаделфията и разбийте с миксер до еднородна смес.

С този сос внимателно залейте готовите и топли рулца.

Да ви е сладко!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Рецепта на деня: Добруджанска каша с наденица