Рецепта на деня: Салата от черен боб

Източник Албена Асенова, gotvach.bg
Продукти:
черен боб – 250 гр., консервиран
варена царевица – 100 гр., консервирана
червени чушки – 2 бр. печени
червен лук – 1 малка глава
сол
зехтин – 2 с.л.
лимони сок – сок от 1 бр.
магданоз
Приготвяне:
Консервираните черен боб и царевица се отцеждат и слагат в купа за салата, заедно с почистените и нарязани червени чушки.
Червеният лук се почиства, нарязва на дребно и прибавя в купата. Прибавя се нарязания на ситно магданоз и се разбърква.
Салатата с боб се овкусява със сол, зехтин и прясно изцеден лимон. Разбърква се отново, оставя се в хладилник да се охлади и е готова за сервиране бобената салата.
Идеална е за гарниране на зеленчукови ястия, пилешко и различни ястия от южноамериканската кухня. Дори и за директно „мезе“.
Добър апетит!
Прочетете още: