Лилия Мустакова загърбила лекарската професия, за да стане тв водеща

Лилия Мустакова

Лилия Мустакова Снимки NOVA

Малцина са наясно с факта, че новинарката от Нова тв Лилия Мустакова, е загърбила медицината, за да се занимава с журналистика. Ако не беше станало така, днес тя можеше да е признат и уважаван лекар, при това потомствен. Предричали й бъдеще в областта на баща й д-р Тихомир Мустаков – алергологията. Затова родителите й останали разочаровани, когато избрала журналистиката пред медицината, твърди kliuki.bg.

В крайна сметка не им оставало нищо друго, освен да приемат избора на дъщеря си. Майка й, която е дългогодишен педиатър, също я насърчила да следва мечтите си.

Лилия завършва с отличие бакалавър „Журналистика“ и магистър „Медиен мениджмънт“ в университета „Уестминстър“ в Лондон, Англия и през 2016 г. се връща у нас, макар плановете й да са други. Още когато заминава за Острова да учи, възнамерява да остане и да гради кариера там.

Променя обаче решението си покрай Брекзит, когато във Великобритания започнали да се появяват настроения срещу емигрантите и по-специално към хора, дошли от България и Румъния. Мустакова разказва, че изведнъж се сблъскала с омраза, което не й се било случвало до онзи момент. Така взела решение, че й е време да се прибере у дома.

Младата журналистка бързо се утвърждава като професионалист, макар първият й ефир да бил пълен провал. Фиаското й обаче не я сломило, дори напротив – нахъсало я още повече. Присъединява се към екипа на Нова тв през март 2020 г. Разкрива, че няма специфични ритуали, които да изпълнява преди ефир – единствено си поема дълбоко въздух, преди да застане пред камера, тъй като сърцето й започва да подскача от вълнение.

От натовареното си ежедневие журналистката разпуска с книги, филми и дори… компютърни игри. С приятели си направили група, за да играят популярната ролева игра „Dungeons and Dragons“. За себе си казва, че е домошар и обича да прекарва време с близките и приятелите си.

Източник: „Уикенд“

Прочетете още:

Мира Добрева вече диша сама, състоянието ѝ се подобрява