Мародери са плъзнали в Царево, краде се от залетите ниви

Потоп.

Снимка glasnews.bg

Мародери са плъзнали след водното бедствие в Царево, от това се оплакват хората от общината. Краде се техника от залетите ниви, има набези и по къмпингите. От полицията в града уверяват, че патрули на жандармерията обхождат засегнатите райони, за да спрат кражбите.

„Големи са щетите – пипер, диня, пъпеши, зеле… Водата се отдръпва и идват мародерите“, оплаква се селскостопанският производител Божидар Киров.

Земеделецът пише пост в социалните мрежи, огорчен от липсата на човечност след трагедията.

„Както си и мислех, мародерите не спят! Докато няколко дена се занимавах да извадя трактора от реката, някой се е погрижил да нямам подобни ангажименти с една от поливните ми помпи. На фона на общите загуби, а и на човешки животи, мародерството е едно от най-отвратителните престъпления, което трябва да се преследва и наказва с цялата строгост на закона“, е позицията на Киров.

„Не става въпрос за някакви материални щети, не е измеримо материалното, чисто морално това е отвратителен акт“, подчертава земеделецът пред Bulgaria ON AIR.

От мародери се оплакват и в пострадалите от наводнението къмпинги. Крадат се предимно уреди от караваните.

От полицията в Царево уверяват, че откликват на всеки сигнал за кражби в засегнатите райони. Патрули на националната полиция и жандармерията извършват обходи в къмпингите Арапя, Лозенец и Оазис с цел да се избегнат набези от крадци.

dnes.bg

Прочетете още:

Тези деца изкараха нощта без ток в Царево! На сутринта станаха и почистиха плажа