Полицията установи 28 пияни и дрогирани шофьори

ПОЛИЦЕЙСКА ПАЛКА

През изминалото денонощие са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи пресцентърът на МВР. О тях седем са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 – с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем водачи, други седем са отказали тестване.

В рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 8438 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 10 700  водачи и пътници. Съставени са 2205 фиша и 478 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2747 МПС и 2939 водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 828 фиша и 103 акта за установяване на административно нарушение. Установени са петима водачи, шофирали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

През изминалото денонощие са станали 11 тежки катастрофи. Няма загинали, а 14 човека са ранени. В София са станали 18 леки произшествия и една тежка катастрофа. Един човек е загинал.

bta.bg

Прочетете още:

Хванаха полицейски шеф да шофира с над 100 км/ч в градски условия