Благомир Коцев взел поляните в Морската с тротоарно право

Колаж.

Кръчмарят от „Хоризонт“ Благомир Коцев се хвали в ефир, че всичко по завладените поляни в сърцето на Морската градина е тип-топ. Община, областна управа и главният архитект на Варна са му дали разрешително за разполагане на преместваеми обекти върху 2 дка тревни площи в парка. Също както се давало разрешително за тротоарно право, обясни той.

Това е цинизъм – да стъпчеш с шатрите си тревните площи и да пускаш лицемерни ФБ-постове колко много милееш за тях, възмутиха се наскоро защитници на Морската градина от групата във ФБ. Те скочиха срещу номинацията му за общ кандидат за кмет на ПП/ДБ , защото винаги са подкрепяли конкурентката му Стела Николова. Тя изгради цялата си политическа кариера на гърба им и каузите за Морската градина.

Поддръжниците на Стела категорично отсякоха, че няма да гласуват за Коцев, като припомниха, че той от години се бори да има автомобили по алеите в парка, за да стигат до прага на заведението му. Оградил е кръчмата си с огромен паркинг, построен върху някогашни тревни площи, а реве защо общината не отпуска пари за тревата край алеите, възмущават се още природозащитниците. Цялото озеленяване и оцветяване е от бюджета и данъкоплатците, а не от джоба на Коцев, който, къде какво свари, е отъпкал заради лични интереси и печалба.

Собственикът на „Хоризонт“ призна днес в ефир, че срещу него се води дело във ВАдС, насрочено за края на месеца, както и че прокуратурата се задействала. Защо ли, след като всичко му е законно?! Сигурно покрай него разследват и длъжностни лица от община и областна управа заради щедрия им жест с държавни имоти в Морската градина, обявена за произведение на парковото изкуство.

Прочетете още:

Коцев започна и води кампанията си с брадати лъжи