Рецепта на деня: Шоколадова бисквитена торта само с 4 продукта

бисквитена торта

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

чаени бисквити – 300 гр.

течна сметана – 400 мл. сладкарска

шоколад – 200 гр. натурален

краве масло – 100 гр.

ЗА ЗАЛИВКАТА

течна сметана – 100 мл. сладкарска

шоколад – 100 гр. натурален

масло – 50 гр.

Начин на приготвяне: 

Сметаната се сипва в тенджерка, добавя се начупеният на парчета шоколад и маслото.

Слага се на котлона, да се затопли сметаната, като се бърка непрекъснато, докато шоколадът и маслото се стопят.

Бисквитите се чупят на дребни парченца в дълбока купа.

Сипва се шоколадовата смес при чаените бисквити. Разбърква се добре.

Сместа се прехвърля във форма за торта. Притиска се към дъното и стените на формата и се заглажда.

Бисквитената торта се слага в хладилника да се стегне за 30 минути.

Заливката се приготвя, като сметаната, шоколадът и маслото се затоплят.

Бърка се, докато маслото и шоколадът се стопят.

Сипва се върху шоколадовата бисквитена торта и се прибира в хладилника да стегне.

Да ви е сладко!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Рецепта на деня: Шефско пилешко гювече