Бивш охранител на Путин: Избягва да лети със самолет от страх да не го свалят

Владимир Путин

Владимир Путин никога не използва мобилен телефон или интернет, когато пътува. Това заяви в интервю за канала Dossier Center Глеб Каракулов, бивш служител от състава на личната охрана на руския президент.

Каракулов, който решава да напусне Русия заради войната с Украйна, обясни, че всяка една информация стига до Путин посредством най-близките хора в обкръжението му.

По думите на бившия бодигард след руската инвазия в Украйна Путин чувствително е повишил мерките за сигурност, касаещи собствената му безопасност. Но опроверга слуховете, че стопанинът на Кремъл има проблеми със здравето.

Нещо повече, Каракулов подчерта, че Путин за своите 70 години се намира в топ форма, в сравнение с много други на неговата възраст. Освен това добави, че Путин минава на профилактични прегледи няколко пъти в годината и всичко със здравето му е наред.

Глеб Каракулов разкри още, че руският президент изпитва страх да лети със самолет поради възможността да бъде свален, както и предвид факта, че полетът на самолетите може да бъде следен в реално време. Затова когато пътува нанякъде, Путин предпочита да се придвижва с брониран влак.

Novini.bg

Прочетете още:

Дронове атакуват Черно море, Крим и части от Русия