Иван Портних: Ремонтът на урологичното отделение в МБАЛ „Св. Анна“ върви по график

Иван Портних
Ремонтът на урологичното отделение в МБАЛ „Св. Анна“ върви по график. След това там ще бъде поставена и нова рентгенова система. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних. 
 
„Това е поредна инвестиция на Община Варна за развитието на болницата, която е много важна за града и региона, защото обслужва пациенти от цяла Североизточна България.
 
Осигурихме средствата, въпреки осакатения бюджет на града от „Промяната“.
 
В годините назад финансово помогнахме за закупуване на още модерна апаратура – лазер за литотрипсия на камъни, рентгенов апарат за Спешното отделение, както и за обновяване на Оперативното отделение, на Детската хирургия, на фасадата на Хирургичния блок.
 
Д-р Красимир Петров, изпълнителен директор на болницата, отчете, че през последните 6 години Община Варна е осигурила над 6 млн. лв. за болницата, за разлика от държавата, която през последните 3 години не е превела нито стотинка, въпреки че е мажоритарен собственик на МБАЛ „Св. Анна“.
 
Благодарение на доброто сътрудничество с екипа на д-р Петров и въпреки всички трудности, ние ще продължим да работим заедно, защото навременната помощ е най-ценна. Особено когато се отнася до създаване на по-добри условия за лечение на хората“, написа във Фейсбук кметът.